Påskäggsjakten 31/3-11/4

Påskäggsjakten kombinerar friluftsliv och lokal mat

Efter den populära Jullovsjakten är det nu dags för uppföljaren – Påskäggsjakten! Under kommande påskledighet kan du delta i Påskäggsjakten genom att besöka upp till 12 utvalda utflyktsmål i Kristinehamn som med lite fantasi kan kopplas till påsken. Det är en quest där du svarar på frågor, tar en bild på platsen och har chans att vinna smaskiga priser från Smaka på Kristinehamn.

Nu när påsklovet står för dörren och solen äntligen börjar värma våra kinder igen så är det härligt att komma ut i naturen och (åter)upptäcka några av Kristinehamns många utflyktsmål. Ladda mobilen, packa matsäcken, grilla, mys och utforska Kristinehamn.

  • Årets påskfirande blir inte som vanligt, inga stora påskmiddagar eller påskparader. Men Kristinehamn har goda förutsättningar för friluftsliv och många aktörer som sysslar med lokalproducerad mat och dryck. Det ville vi kombinera och skapa en rolig aktivitet utomhus, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Nätverket Smaka på Kristinehamn hakade på direkt och ställer upp med många smaskiga priser i tävlingen. Presentkort hos Karaby Gård, middag med dessert för två på Ölme Prästgård Gästgiveri och choklad från Sockerslottet är några exempel.

  • Påskäggsjakten lyfter fram den lokala maten – jättekul! säger Fredrik Mogren, näringslivsutvecklare på Närsam. Påskäggsjakten är perfekt för dig som vill göra en dagsutflykt, besöka och njuta av platser med vacker natur, historiska kulturmiljöer, stad och landsbygd.

Vi fick fantastiska 600 tävlingsbidrag i Jullovsjakten och med lite vårväder och massa läckerheter i korgen, blir det spännande att se om Påskäggsjakten når ännu fler. Glad Påsk! Hälsar Visit Kristinehamn & Co.

Arrangörer: Visit Kristinehamn i samarbete med Närsam och nätverket Smaka på Kristinehamn.

Kontaktuppgifter:

Ulrika Ganterud Evermark, turistchef 0550 88239

Fredrik Mogren, näringslivsutvecklare 0550 85867

Hur går det till?

På varje plats finns ett påskägg med en QR-kod, nyckeln till questen. Den tävlande skannar in koden med mobilen och kommer till ett tävlingsformulär – svara på tävlingsfrågan, fyll i kontaktuppgifter och skicka en fin bild på platsen tillsammans med svaret. Ju fler platser den tävlande deltar på, desto större chans att vinna. Om det är fler som har samma antal utflykter så är det den tjusigaste bilden som avgör!

Påskäggsjakten pågår mellan 31 mars till och med 11 april. Kartor och mer information om de tolv platserna hittar du på visitkristinehamn.se

Samarbetspartners och priser:

Wermlands Brygghus: 4 lådor påskmust
EKogården Brattsand: 10 st. säckar potatis à 3 kg.
Karaby Gård: 4 presentkort à 500 kr.
Mat i din vardag: 1 presentkort på 2 luncher samt 6 st handgjorda och naturfärgade påskägg, 1 påse fröknäcke, 1 förpackning hallongrottor.
Ljusåsen: 3 eldostar och 3 grönmögelostar.
Oliveriet: 10 st. påsar Taralli (Italienskt snacks)
Hygns Vilt: 4 presentkort á 250 kr/st.
Sockerslottet: 4 st. 9-bitars chokladaskar.
Mor Carins: 3 st. ostkaka + 3 sylt.
Ölme Prästgård Gästgiveri: Varmrätt + dessert för två personer.
Smaka på Kristinehamn & Närsam: 3 korgar/påsar med produkter från nätverket.

Upp till 48 vinnare kommer att utses i Påskäggsjakten.