Spjutbäckens gård

Beskrivning: Spjutbäckens gård, strax norr om Kristinehamn, har brukats i generationer av familjen Tuulik. I dag drivs gården med ett kretsloppstänk där djur hålls för kött, gödsel, sällskap och för att hålla landskapen öppna. Grödor som potatis, vall och spannmål odlas KRAV-certifierat och ekologiskt för att föda både människor och djur. På gården finns nötdjur av olika raser, grisar, får och höns. Gården är med i bevarandearbetet av genbanksraserna Värmlandsfår, Linderödssvin och ett antal fjällko-raser.

Vår potatis växer sakta och bra i näringsrika mojordar. När inga bekämpningsmedel används blir potatisen mycket smakrik. KRAV-certifierade odlingar är mer hållbara och ställer tuffare krav på klimat, miljö, hälsa, djurvälfärd och arbetsvillkor. Djuren äter enbart ekologiskt foder, vilket gör kött och ägg smakrika.

Hönsen hålls i ett stall med dagsljus med fri tillgång till foder, vatten, sittpinnar, ströbad och värpreden. Hönsen har tillgång till daglig utevistelse i utomhushage. Övriga djur betar utomhus och hålls i utestall under vintermånaderna.

Ägg och KRAV-certifierad ekologisk potatis kan du köpa i vår gårdsbutik på gården eller via Reko-ring Kristinehamn. Gårdsbutiken är alltid öppen med självbetjäning och du betalar med swish eller kontanter.

Vägbeskrivning till gårdsbutiken: https://bit.ly/3ofR64o  (länk till Google maps)

För konsumenter säljs kaninhö i säckar på beställning. Vill du köpa större volymer ensilage, kontakta oss. Gårdens ägare Magnus Tuulik bedriver maskinstation och entreprenad till andra jordbrukare genom företaget Värmlands maskinstation AB.

Produkter: KRAV-märkt ekologisk potatis, ägg, kött och ensilage.

Försäljning sker på gården och på Reko-ringar.

Facebook-sida: https://www.facebook.com/spjutbacken

Adress: Spjutbäckens gård,  681 94 Kristinehamn

Kontakt: Magnus Tuulik, Spjutbäckens gård, Värmlands maskinstation AB

Telefon: 070-631 81 87

Mail: mtuulik@telia.com